SEPTEMBER - NYHEDSBREV 2004

Kære alle.

Sikke lang tid, der er gået siden vi sidst har fået skrevet et nyhedsbrev.

Vi har nu fået overstået en vidunderlig lang ferie i Danmark, som gav masser af overskud og D-vitaminer til alle. Vi havde i år besluttet os for at dele familien ved nedrejsen, så ungerne og jeg tog af sted en uge før Erik, som lige måtte bruge en uge mere i Grønland, for at tjene til den lange sommerferie.

Vi startede med to dejlige dage i København, hvor vi blev hentet af Dorte og Mogens i Kastrup. Det var rigtig dejligt at prøve at blive hentet og det var umådelig dejligt at tilbringe to døgn hos Dorte og Mogens i deres vidunderlige penthouse-lejlighed midt i hjertet af København. Det gav gode muligheder, for at vi kunne gå på opdagelse i centrum uden anden brug af offentlige transportmidler end da vi kørte med metro kun for at prøve den transportform for første gang i vore liv. Vi havde en dejlig bytur sammen med Rie, hvor vi både fik nået McD, antikvarboghandler, frokost på kultorvet, hvor ungerne fik jagtet duer og også  et glas vin og store is i Nyhavn. Efter en dejlig eftermiddag i byen kunne vi så spadsere hjem til endnu en dejlig middag hos vore gæstfri værter.

Næste dag skulle vi så forsøge at finde vores lejebil og her var vi bare superheldige, at vi ikke er de store morgenmænd. Det bilmærke vi havde bestilt var der nemlig ikke flere af den dag, og i stedet for en udmærket Renault Megane fik vi en superlækker Passat stationcar og oven i købet en dieselbil. Det sidste er absolut ikke uvæsenligt, når vi på 5 uger kørte næsten 4000 km.

Vi havde så en fredelig køretur til Svendborg, hvor vi nåede frem til farmors dejlige karbonader sidst på eftermiddagen. Sikke vi kunne nyde at spise karbonader af frisk dansk svinekød efter 11 måneder, hvor svinekødet altid er noget hengemt og ikke særlig friskt i smagen. Vi havde nu en lille uge, hvor vi blev forkælede af farmor og farfar i henholdsvis Svendborg og også på campingpladsen, inden Erik nåede frem torsdag aften. Fredag holdt vi så en familiemiddag for hele Eriks familie med rensdyrsteg og masser af rødvin til danske priser.

Lørdag gik turen nordpå i retning af Klitmøller med en lille afstikker til de tyske grænsekiosker, så vi kunne få tanket bilen helt op med rødvin, øl og chokolade til resten af ferien. Da vi nåede Århus drejede vi østover, så vi kunne komme en lille tur til Djursland og besøge Mogens og Hanne. Også her havde vi et par rigtig dejlige dage og vi nåede sågar at fejre Mogens' fødselsdag, mens vi var der. Derudover var der nogen, der fik snorkel-dykket i Kattegat,  nogle der fik kysset en ko og hele familien fik prøvet saunaen på terrassen.

Efter et par dejlige dage på Djursland var det blevet tid at køre direkte mod Klitmøller, så vi kunne få kigget på de sidste nye forbedringer, der denne sommer var blevet lavet på sommerhuset. Endnu en gang måtte vi konstatere, at det er en virkelig kompetent håndværker, der står for renoveringen af det hus. Tak Ole.

I år måtte vi for alvor erkende, at vi har fået store børn, for de tidligere år har vi hørt om, hvor hyggeligt, det er at gå til stranden og kigge solnedgang, men vore unger har altid ligget i deres senge ved den tid. I år var det dog ganske naturligt, at hele familien samlet kunne spadsere til stranden ved 21.30-tiden og hygge sig en halv times tid ved strandkanten. I det hele taget blev vor tid i Klitmøller præget af dejligt vejr, god mad, fredelig hygge og lidt godt samvær med den nordjyske del af familien. Især denne første uge i Klitmøller var præget af afslapning, god mad, god rødvin, godt vejr og gode hyggelige dage uden for mange afbrydelser. Især for Erik var det vist balsam for sjælen af få lov at slappe af fuldstændig uden krav fra omverdenen i det meste af en uge, for det forgangne forår har været hårdt ved ham med alt for meget arbejde !!

Det var en dejlig ferie, og vi fik både besøgt venner og fejret Camilla og Anders' bryllup. Det gav en del kørsel, men heldigvis havde vi de almindelige ugedage til at slappe af i.

Det lykkedes også at få fremstillet en hæderlig bue til Viktor, han havde lånt en bog på biblioteket, hvor det var meget detailleret beskrevet hvordan fremstillingen skulle forgå, så det slap vi da nogenlunde heldigt fra.