Tilbage til Nyhedsbreve

Nyhedsbrev September 2003


Så er vi vel hjemme fra ferien, og alle er begyndt på deres daglige dont. Lissen går og hygger omkring os andre med hjemmebag, masser af mad og andre godter. Ungerne er startet i skole og er igen faldet godt ind i dagligdagen. Den store begivenhed her i byen er, at vi endelig har fået vores svømmehal indviet. Det har givet Lissen og ungerne nogle fine oplevelser efter skoletid. Ungerne er også begyndt at gå til svømmeundervisning igen. De hygger sig begge med vandet. Desværre er der så meget pres på hallen, at det næsten er umuligt at komme ind i den offentlige åbningstid efter fyraften. Men det tager vel af, når vi alle er blevet mere vant til at vi har en svømmehal.
Ellers har september budt på megen regn og utrolig megen blæst. Det har ifølge vores opfattelse næsten regnet uafbrudt siden vi kom fra ferie, og som toppen har vi flere gange i den tid haft orkan. Det er noget frustrerende når det der allerhelst skulle stå på programmet, er rensdyrjagt. Nå men mon ikke oktober giver mere stabilt vejr, når nu kulden kommer. Alt andet lige, er det nemmere at jage når kolden kommer, for så kommer dyrene nærmere kysten. Heroppe skal man jo bære dyrene ned til båden, og det kan godt være noget af et arbejde når terrænet er uvejsomt og dyret tungt. Ellers ser vi nu frem til at kulden for alvor kommer, så vi kan få gang i ski og slæde. Nu er det jo også årstiden, hvor mørket igen er kommet, og det giver jo nogle fine oplevelser når der er nordlys.
Jeg (Erik) har netop været en tur i Narsarsuaq, altså nede i sydgrønland. Det er noget af en speciel oplevelse, da klimaet dernede gør der vokser små fyrretræer og en masse buske.
Det er også i sydgrønland at fåreholderstederne ligger. Så jeg så også høstakke. Det er de små hvide klumper, de er pakket ind i plastik, som man også gør i Danmark. Det var noget af en speciel oplevelse. Farverne dernede er også helt specielle, som I kan se på billedet, giver bevoksningen nogle fantastiske efterårsfarver.

Nå nu er vi nået til den 29 september, og idag stormer det med orkan styrke, bare til en afveksling. i fredags fik vi også en ordentlig gang orkan, det var faktisk så alvorligt at al strømmen gik i hele Nuuk, og Viktor kunne meddele at de havde advaret i radioen om at bådebroerne H, I og J var meget udsatte. Det fik os jo op af stolene, så Viktor og jeg fik ned for at se om båden stadig var på sin plads, og om den og nabobådene var ordentligt fortøjet. Det var de heldigvis, men vandstanden var mere end 2 meter højere end normalt, og havnemesteren havde været nød til at binde 3 broer fast mod en dæmning, for at vind og vandpres ikke skulle rive ankrene til broerne op. Lørdag morgen kunne vi konstatere at en af broernes yderste del var blæst af og slået til pindebrænde. Det er altså fantastisk at opleve hvordan naturen kan være ubarmhjertig når det er så store havområder vinden kan rase hen over.

 

Tilbage til Nyhedsbreve