Tilbage til Nyhedsbreve


Julen 2003 

Kære alle.

 Så lakker 2003 mod enden og det er tiden at se lidt tilbage:

 Året startede med endnu et fantastisk fyrværkeri i Nuuk. Vi holdt en dejlig Nytårsaften med gode venner og dejlig mad. Det er ved at blive en rigtig god tradition, som blot har den hage, at vi hele tiden må skifte ud i de venner vi fejrer aftenen med, idet vore grønlandske venner desværre har den uvane, at de rejser hjem til Danmark.

Starten på året var præget af, at Erik havde fået nyt og spændende arbejde samtidig med at mit arbejde blev mere og mere uoverskueligt, kombineret med at jeg allerede i januar måtte konstatere, at mit helbred ikke længere var helt så upåklageligt, som jeg altid har troet. I januar fik jeg konstateret forhøjet blodtryk og for højt kolesteroltal, og de næste 3 måneders hårdt arbejdspres gjorde at jeg måtte konstatere, at jeg led af stress i alvorlig grad og heldigvis tog jeg i slutningen af april konsekvensen af dette og stoppede med at arbejde allerede den 1. maj.

Derefter fik hele familien et helt nyt liv idet jeg pludselig fik tid til at tage mig af ungerne og Erik, så herefter har familien haft et helt andet liv med ro på hjemmefronten, styr på vasketøjet og masser af hjemmebag.

En anden positiv effekt af at jeg ikke længere arbejder er, at Simon endelig har fået lært at læse, og har fået fantastisk meget glæde af dette. Simon har altid haft svært ved at koncentrere sig, og derfor var det et helt uoverskueligt projekt for ham, at han alene skulle være ansvarlig for at læse sine lektier, og i særdeleshed lektier, som var lidt svære. Det sidste halve år har Simon og jeg dagligt læst sammen og det har bestemt givet resultater.

I det forløbne år har vi ikke sejlet meget, men vi har til gengæld sammen haft nogle få rigtig gode ture, igen en konsekvens af, at jeg ikke længere var totalt udbrændt når det endelig blev weekend, som jeg nok må erkende at jeg var året før, hvor jeg flere gange sendte drengene af sted alene, så jeg kunne få et par timer i fred og ro for mig selv.

 Årets store oplevelse var dog uden tvivl vor længe ventede ferie i Danmark. Vi havde alle glædet os i meget lang tid til at se så mange som muligt af vore venner og vor familie. Heldigvis kunne vi kombinere det med min runde fødselsdag, og dermed invitere rigtig mange til at komme til Klitmøller og fejre dagen med os.

Jeg synes, jeg fik en rigtig god dag, selv om jeg må erkende, at jeg fik talt alt for lidt med alle jer som kom og fejrede mig. Jeg fik også fantastisk mange lækre gaver, som jeg hermed endnu en gang  skal sige tusind tak for. Det var virkelig luksus i rigt mål, og jeg nyder nu alle de dejlige ting, som I glædede mig med.

 Ferien forløb virkelig perfekt i vort nylig renoverede sommerhus, og vi fik set rigtig mange af dem vi ville se. Desværre var der også nogle af jer, som der bare ikke kunne blive tid til at se i løbet af en 3 ugers ferie. Vi håber, vi kan tage revanche, når vi kommer på ferie igen til sommer.

Det var oprindeligt min plan af finde mig et nyt arbejde, når vi kom hjem efter sommerferien i Danmark, men jeg må erkende, at jeg stadig nyder at gå herhjemme og pusle om mand og børn, og det tager jeg som et tegn på, at jeg nok ikke skal forjage mig med at komme ud og stresse igen.

 Ungerne trives begge i enhver henseende, og nyder begge at vi endelig har fået en svømmehal i Nuuk. I vor familie er der sportsgrene, man må deltage i, og der er sportsgrene, man skal deltage i. Svømning hører helt klart til de sidstnævnte og derfor var der slet ingen diskussion i familien om hvorvidt de skulle gå til svømmeundervisning. Der gik dog ikke lang tid før begge unger måtte erkende, at det er dejligt at gå til svømning, og det er således ikke altid så dårligt at blive tvunget til at gå til sport.

En anden sportsgren, som skal plejes er skisporten, og Simon har hele efteråret gået til skigymnastik så han kan være klar, når der er tilstrækkeligt meget sne til at starte på nedkørslerne på den lille og den store skibakke. Skisport er måske ikke livsvigtigt, men når Erik og jeg ser, hvor meget glæde vi som voksne har fået af at stå på ski, så vil vi meget gerne give ungerne den glæde allerede fra barnsben, og der er da heller ingen tvivl om, at begge unger morer sig kosteligt, når de er af sted på ski.

 Viktor har jo nu i et par år gået til karate, og denne sportsgren er han meget glad for. Det er meget sjældent, at Viktor spørger om han må springe over og ofte er han selv ansvarlig for at komme af sted om eftermiddagen to gange om ugen.

Erik startede jo med at gå til karate i Viborg og er efterfølgende begyndt heroppe også, så Viktor kan faktisk nyde den succes, at han er højere gradueret i denne sportsgren end sin far. Retfærdigvis skal det siges, at Erik udelukkende dyrker karate for motionens skyld, hvor Viktor også gerne vil se fremskridt i form af en ny bæltefarve en gang eller to om året.

Der er ingen tvivl om, at de to har stor glæde af denne sport som giver dem nogle fælles udfordringer.

 I forbindelse med, at jeg stoppede hos Royal Greenland måtte vi også sige farvel til vor firmabil. De første måneder gik fint med spadsereture, bus og en taxa i ny og næ. Vi var helt enige om, at en bil er ”nice to have”, men ikke ”need to have”, så vi var villige til at vente på, at den rette bil til den rette pris dukkede op.

For fem uger siden var der så en af vore venner, der ringede til os og spurgte om vi stadig var interesserede i en bil. Erik røg af sted og kiggede på bilen, netbanken blev involveret og vupti dagen efter havde vi bil.

 Når man køber bil heroppe skal den jo synes, og det er en ganske interessant oplevelse. Faktisk var hele indregistreringen med videre et projekt, som tog det meste af en dag for den hjemmegående husmor: ”Først tog jeg på forsikringskontoret for at forsikre den bil, jeg endnu ikke havde set. Derefter gik jeg på politistationen for at forhøre mig om, hvorledes jeg skulle gribe tingene an. Der blev udfyldt en masse papirer, og jeg fik stukket et girokort på vægtafgift i hånden. Bilen holdt i den modsatte ende af byen, og jeg fik lov til at køre den gennem byen uden nummerplader og lovning på, at så snart jeg havde betalt vægtafgiften kunne jeg få plader og få bilen synet. Så måtte jeg ud til Lufthavnen, hvor bilen holdt parkeret og forsøge at køre den til syn. Da jeg så meldte mig på politistationen for anden gang skulle bilen synes, og en ung betjent påtog sig dette arbejde på følgende måde. Stående i vinduet spurgte han først om det var den grønne uden nummerplader, da dette var blevet bekræftet spurgte han, om bilen både kunne styre og bremse. Da jeg havde bekræftet disse ting, begyndte han at udfylde papirerne, og jeg spurgte forsigtigt, om han ikke ville kigge nærmere på bilen. Det ville han dog ikke!!!!!  Utroligt.

Den sidste måned er så gået med juleforberedelser i form af indkøb af gaver og forsendelse af dem, der skulle til Danmark, julebagning, hvor jeg i år har fået bagt 4 forskellige slags småkager, kogt karameller og lavet havregrynskugler sammen med ungerne. Det er også nu lykkedes os at få indkøbt stort set alle de gaver, der skal ligge under vort eget træ på onsdag, så vi mener nu, at tingene er ved at være på rette spor.

 Begge unger har her til formiddag haft juleafslutning i skolen, Erik har været til tandlægen og jeg har pakket julegaver ind, så det er en lyst. I den kommende weekend skal vi have gang i snescooteren, hvis vejret tillader det, Viktor skal træne karate inden han skal gradueres på mandag og vi skal have klaret de sidste indkøb.

 Juleaften skal vi tilbringe hjemme sammen med vore gode venner Ann og Carl fra Danmark, og vi skal traditionen tro have både and og flæskesteg samt ris al amande.

Også tro mod vor private tradition danser vi om juletræet om eftermiddagen, så ungerne kan nyde den gode mad uden at  være alt for spændte på, hvad der gemmer sig under træet.

Nytårsaften bliver nok lidt mere tam i år end den har været de tidligere år heroppe, for vi har jo igen mistet nogle af vore traditionelle nytårsvenner, så vi bliver et sted mellem 8 og 12 personer til sammenskudsgilde, og så skal det nok blive en rigtig god aften.

Afslutningsvis vil jeg sige tusind tak for de mange dejlige julebreve og julehilsener vi har modtaget i den sidste måned og tak for mange dejlige hilsener modtaget fra Danmark i løbet af året.

Med ønsket om en rigtig glædelig jul og et godt og lykkeligt nytår vil jeg nu slutte for i år.

Mange kærlige julehilsener

Fra

Simon, Viktor, Erik og Lissen

*** Lige de sidste nyheder her tirsdag den 23 december klokken 08 om morgenen, familien sover endnu og jeg skal til at oploade disse sider. Vores graduering gik fint i går, Viktor blev gradueret til 7 kyu, uden bemærkninger. Det var der kun 2 på hele holdet der blev, de andre blev gradueret med anmærkning, i karatebogen, om længere træning inden næste graduering. Så Viktor var meget stolt. Ja jeg blev også gradueret, ikke for at jeg går meget op i det, men når man nu har trænet i over 1 år, så synes Lissie (vores træner) altså at man skal gradueres, så det blev jeg. Heldigvis er Viktor stadig gradueret 1 niveau højere end jeg.
Til  alles orientering kan jeg lige slutte med vejrstatus.
Sneen vælter ned, og har gjort det i næsten 2 døgn, så det ser ud til at vi får hvid jul, selvom vi havde tøvejr i week enden.

God jul til alle.

Tilbage til Nyhedsbreve